2011-06 LES REVOLUCIONS D´INTERNET

Amb el títol Les revolucions d´Internet, Dossiers analitza el paper que hi ha tingut les xarxes socials en l´anomenada primavera verda del Magrib i en les mobilitzacions ciutadanes dels últims mesos. Així mateix, reflexiona sobre el futur del periodisme clàssic en un món que ha superat les tradicionals formes d´informació i comunicació.
Corresponsals de guerra d´ara i de fa dècades ens han contat les diferències que ells veuen a l´hora d´informar sobre este tipus d´esdeveniments.
Dossiers ha parlat amb els corresponsals d´Aljazira a Espanya i, tot i que quasi tots els entrevistats consideren que Facebook i Twitter han tingut molt a vore en l´èxit de les revolucions del Magrib, filòsofs com ara Fernando Savater qüestionen el seu ús pràcticament per a tot.
Les noves tecnologies han permés que en eixos països es pogueren vore imatges que mai no haurien pogut imaginar. No debades, les xarxes socials s´han utilitzat de manera constant per a transmetre informació en temps real. A més, Internet va permetre accedir a milers de cables secrets de diversos països que, una vegada publicats, asseguren que han pogut ser un dels detonants de les revolucions al món àrab.
Revolucions, la primera informació de les quals no va vindre dels mitjans de comunicació, sinó de les xarxes socials.

Categories: , , , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Related Article