2012-10-09 DEL SUBSÒL AL CEL ELS TRESORS DE LA CATEDRAL

Un treball dels servicis informatius on els descobrirem tots els misteris i secrets de la Seu de València, el lloc on Jaume I va celebrar la primera missa després de conquerir València.

Durant 27 minuts recorrem totes les estances d’un temple que és un joc d’harmonies, una combinació d’estils on cada pedra conta una història, baixem a les criptes, el cementeri subterrani que amaga galeries i restes de l’antiga mesquita i de l’antic campanar. Pugem a les terrasses i veiem de prop el cimbori i les cúpules de teules blaves de les capelles gòtiques. Però en este documental també hem pogut constatar que són reials tradicions i llegendes que tenen més de 600 anys i que mai fins ara s’havien comprovat.

Acompanyats per l’arquitecte conservador de la catedral, Salvador Vila, entrem en els passadissos més secrets, pugem per les escales que porten a les depèndències més amagades, a llocs que mai s’han gravat, com ara les finestres de les capelles absidals gòtiques, les primeres que es construiren, unes finestres que han estat tapiades durant segles i que pròximament podran tornar a admirar-se. Perquè la catedral, que enguany celebra el 750 aniversari de la primera pedra, és un edifici en constant evolució. De fet, ara s’està acabant de rehabilitar la capella de sant Pere on també s’han descobert finestres gòtiques tapades des de fa 540 anys i s’han restaurat els frescos de Palomino que es cremaren a l’inici de la guerra civil.
Memòria en pedra, en obres d’art i en arxius. Perquè un altre tresor de la catedral són els milers de pergamins, lligalls i incunables que conserva l’arxiu des del segle XIII fins al dia de hui.

Este documental és una mirada íntima, un recorregut de vida per la catedral del Micalaet, dels àngels músics i del sant Calze, la reliquia més estimada pel cristianisme. Tresors d’un temple que és l’església Mare, i que després de moltes intervencions, incendis i danys proclama que està viva i que ens enlluerna la memòria des de fa 8 segles.

Categories: , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Related Article