2013-06 MEMÒRIA DE FERRO

La força que va generar el Port de Sagunt va crear vida a les muntanyes del Maestrat. El programa Dossiers ha aconseguit reunir els últims miners que encara viuen i van treballar a les mines de ferro de la Torre d’en Besora i Culla. Els miners han tornat acompanyats dels reporters de Canal 9 al laberint de les galeries de les mines Victòria i Esperança per a contar la duresa del seu treball. Allí s’ha creat ara un parc miner en plena serra de la Fontanella on es vol mostrar les condicions de faena i el llegat que han deixat estos miners de Castelló que subministraven ferro a Sagunt.

«Memòria de ferro» mostra dos exemples de patrimoni industrial valencià que han contribuït a formar una identitat col.lectiva que encara perdura en l’entorn i que ara s’han recuperat per a la memòria de futures generacions amb la creació de centres didàctis i turístics.

El documental «Memòria de ferro» és un reportatge dels servicis informatius de Canal 9 amb guió de Santi Hernández, fotografia de Miguel Ángel Jiménez, la producció de Sylvia Marsal, la realització de Víctor Martínez i la postproducció de Javier Cabrera i Josevi Marco.

Categories: , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Related Article