2013-06 VALENCIANS PER AMOR A L’ART

Valencians. Per amor a l’art © RTVV 2013
Cinc valencians ens expressen a través del seu treball la influència o la inspiració que ha exercit l’entorn, en la seu obra. A través de les seues paraules, del seus pensaments ens expliquen com les seues creacions artístiques o els seus oficis s’han vist afectats per la cultura de la seua terra.’Valencians. Per amor a l’art’ ens mostrarà una visió universal de la seua faena. L’expressió de posar una llavor no per a el.laborar un producte caser sinó per a crear un tros de vida: pintar l’ànima, fotografiar emocions, donar a la música sentiment, cuinar sensacions o veremar la terra per amor a l’art.
La il.lustradora de Vila-real, Paula Bonet, formada a València, és una de les joves artistes amb més projecció internacional. Amb bolígraf, aquarela i tinta xinesa ha pintat una obra amb una forta personalitat. Dibuixos espontanis, evocadors amb un estil únic, una vegada que es veuen ja els no oblides mai, el seu traç el persegueix en la memòria per sempre.
Javier Aura un alcoià amb negoci i faena a Gandia ha creat el somni de ser el tresorer de les imatges perdudes dels pobles valencians. Es un buscador de tresors, viatja per tot el món a la recerca de vides que no volen morir , instantànies en blanc i negre que troba en maletes perdudes i tornen a la vida com a retrat de la nostra memòria, perquè no estimem allò que no coneixem.
Juan Antonio Ramírez és un reconegut músic d’Anna assentat a València, s’ha format acadèmicament en el Conservatori Superior de València on en l’actualitat és Catedràtic de Saxofó. Un apassionat i enamorat del seua art que l’ha portat a dirigir fins i tots orquestres com ara la del Mediterrani i a ser precursor del repertori de saxofó
L’enòloga Ana Gómez ha aconseguit ser un referent en un món encara dominat pels homes. Jove però ja amb una àmplia experiència en cooperatives i cellers ha creat el seu propi negoci des d’on expressa l’amor per la terra amb el cultiu de vins que mostren en realitat una filosofia de vida.

El cuiner Miquel Ruiz hereta de la seua mare el seu art per a la cuina. Els arrels els té a Alqueria d’Asnar, a Muro sa mare treballava en la cuina d’una filà. Tal vegada per això Miquel després d’aconseguir pujar al cel i aconseguir estrelles ha tornat a la terra, a l’origen i s’ha mudat a Dénia a un bar de poble amb 100 anys d’història on ofereix una cuina senzilla, agradable,
còmoda i una experiència per als sentits.

Categories: , , , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Related Article